Värinauttien Utti

Missä se Utti sitten oikein on?” kysyvät oppilaat usein Värinauteista puhuttaessa.

Värinauttien Utti on fiktiivinen paikka ja Värinautit sanovatkin mielellään, että Utti on myös mielentila ja sinne on siinä mielessä helppo matkustaa.

Uttiin on mukava tutustua Utin kartan avulla, jonka voi tulostaa omalle luokalle joko yhteiseksi värityskuvaksi, tai jokaiselle omaksi. 

Samalla tarjoutuu mahdollisuus puhua fiktiosta, siitä mitä se tarkoittaa, ja tehdä ero ei-fiktion välille, sillä Suomessa on myös aivan oikeasti olemassa paikka nimeltä Utti. Kouvolan kaupunginosa lienee useimmille tuttu lentokentästään ja  laskuvarjohyppääjistään, joita esiintyy silloin tällöin myös Annun ja Unnan tarinoissa.

Vaikka Utti on fiktiivinen, on karttaa katsellessa mielekästä puhua siitä, mitä pienessä suomalaisessa kaupungissa on. Värinauttienkin Utista löytyy nimittäin rakennuksia ja paikkoja, joita löytyy useimmista suomalaisista kaupungeista. Samalla on hyvä kysyä, mitä Utissa ei näytä kartan mukaan olevan? Useimmiten mieleen tulee ensimmäisenä sairaala, poliisi, kirkko, palokunta, kirjasto ja ostari, vaikka voivathan ne hyvin sijaita myös tämän kartan ulkopuolella. On myös hyvä huomata, että itse asiassa Utissa ei ole mitään sellaista, mitä ei aivan oikeastikin voi olla pienessä kaupungissa. Myös teiden nimiin kannattaa tutustua ja miettiä, miten tiet on nimetty. Teille voi myös keksiä uusia nimiä. 

“Tutustu Uttiin” oppaassa on myös tarina ja paljon keskustelunavauksia ja tehtäviä, joihin kannattaa tutustua.
Ja eihän mikään estä teitä piirtämästä Uttiin myös lisää rakennuksia ja täydentää Utin kartttaa. :)

Mukavia hetkiä Utissa!