Dialogin aakkoset

Dialogin aakkoset -juliste on Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hankkeessa tuotettu uusi pedagoginen materiaali dialogitaitojen vahvistamiseen kaiken ikäisille.

Dialogin aakkoset on toteutettu KUPERA-hankkeen ja Värinauttien yhteistyönä. Se jatkaa Värinauttien aakkosjulisteiden perinnettä – tällä kertaa dialogitaidot aakkosia kuljettaen.

Dialogitaitoja opitaan yhdessä, eikä niiden oppimisella ole ikärajaa. Dialogin aakkosten taustalla onkin ajatus siitä, että dialogitaitojen kartuttaminen kaiken ikää on mahdollisuus ja dialogisuutta tietoisesti ja määrätietoisesti vahvistamalla tuetaan osallisuuden kokemusta, lisätään elämän moninaisuuden ymmärrystä ja kehitetään tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Dialogin aakkosten tekstit ja käsikirjoituksen on laatinut Niina Putkonen KUPERA-hankkeesta. Kuvat ovat Värinauttien Anni Pöyhösen käsialaa ja kuvien taiton on tehnyt Mona Paalanen Värinauteista. Kaikki tekijät ovat taustaltaan opettajia. Materiaali on saatavilla maksutta osoitteessa www.dialogikasvatus.fi sekä Värinauttien verkkosivuilla.

Tutustu tammikuussa 2020 julkaistuun Dialogikasvatus-verkkoportaaliin osoitteessa www.dialogikasvatus.fi!
Lue lisää Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus -hankkeesta, joka on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan, Arto Kallioniemen UNESCO Chair -professuurin ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n yhteistyössä toteuttama hanke.https://www.helsinki.fi/fi/projektit/kulttuuri-katsomus-ja-kielitietoinen-perusopetus

Kuvaa klikkaamalla pääset tulostamaan Dialogin aakkoset -julisteen väreissä ja mustavalkoisena värityskuvana.